Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: Zetec on bike carbs cant suss misfire
demonbarber33

posted on 25/5/18 at 08:11 PM Reply With Quote
Zetec on bike carbs cant suss misfire

Hi im at a loss have misfire full throttle in 4 gear aprox 6.5k.
Changed coil leads plugs, fuel pump checked tank breather, thought was fuel but now maybe electrics.
DO edis units play up? Crank sensor? Lost now! Help!

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
avagolen

posted on 25/5/18 at 09:15 PM Reply With Quote
Fuel flow?
Does your fuel pump have enough flow rate to supply fuel at those revs and load?





The Answer for everything, but never the last word....

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
snippy

posted on 25/5/18 at 09:31 PM Reply With Quote
I had the same problem on mine a couple of years ago. Same set up, zetec on zx6r carbs. It wasn`t getting enough fuel at high revs causing it to stutter badly. I was running a bike fuel pump and also a malpassi fuel regulator. I removed the fuel regulator which cured it.
View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
demonbarber33

posted on 25/5/18 at 09:46 PM Reply With Quote
Got good fuel flow 1300ml per minute,Car used to rev to 7200 no problem
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
johnemms

posted on 26/5/18 at 09:41 AM Reply With Quote
Whats your AFR at WOT





Own chassis & Build - First time pass!!
"7's" aren't really "cars", they are 'experiences"

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Angel Acevedo

posted on 26/5/18 at 02:07 PM Reply With Quote
Does it revs up to 7200??
Or gets to 6.5K only?

I can´t make what you have changed, Coil, leads and plugs?

Does it feels like a rev limiter?

Coil starting to fail may give that failure mode as well as valve float due to weakened spring?
HTH





Beware of what you wish.. for it may come true....

View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
demonbarber33

posted on 26/5/18 at 05:36 PM Reply With Quote
I’ve changed all electrics 😳
Revs out in lower gears no problem,feels like limiter

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
dan8400

posted on 26/5/18 at 05:55 PM Reply With Quote
I had the same set up and , as mentioned, it was fuel trouble.

I changed all the things you changed chasing it.

Mine was down to crap in the carbs (blocked jet). Quick strip down and plenty of carb cleaner and it was right as rain.

Seems to be fuel trouble one way or another.

Good luck with the fix

Thanks
Dan





Hey - That's Journey!!!

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
Ugg10

posted on 26/5/18 at 06:29 PM Reply With Quote
Did you use shielded cable for the crank sensor and have earthed it. I had a similar problem but at lower revs with the engine stuttering but this was on injection, it was interference with the crank sensor cable.





---------------------------------------------------------------
1968 Ford Anglia 105e, 1.7 Zetec SE, Mk2 Escort Workd Cup front end, 5 link rear
Build Blog - http://Anglia1968.weebly.com

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
demonbarber33

posted on 27/5/18 at 02:17 PM Reply With Quote
Only thing I’ve found is a bit of debris in one of the pilot jets, gonna check the needle valve seat filters to see if blocked up at all. Happy days!
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Schrodinger

posted on 27/5/18 at 04:25 PM Reply With Quote
What ECU are you using for ignition?





Keith

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
demonbarber33

posted on 27/5/18 at 06:07 PM Reply With Quote
Megajolt but same problem running just on edis
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Schrodinger

posted on 27/5/18 at 07:07 PM Reply With Quote
Are you sure it is not a soft cut out in the megajolt





Keith

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
demonbarber33

posted on 27/5/18 at 09:10 PM Reply With Quote
Yep set at 7500 rpm revs out in lower gears
View User's Profile View All Posts By User U2U Member

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content © 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [© 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.