Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: Megasquirt 2 tacho help needed
r1_pete

posted on 7/5/16 at 07:38 PM Reply With Quote
Megasquirt 2 tacho help needed

Anyone know if there is a way to test the tach output on a ms2 extra?

Ive tried both the resistor and relay coil wiring and the tach will not run.

The tach is good it ran fine on the megajolt.

Any help appreciated.

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
big-vee-twin

posted on 7/5/16 at 08:13 PM Reply With Quote
This set up will work, takes signal direct from the coils. I didn't use the MS2 tacho output.


[img] tachometer diodes
tachometer diodes
[/img]





Duratec Engine is fitted, MS2 Extra V3 is assembled and tested, engine running, car now built. IVA passed 26/02/2016

http://www.triangleltd.com

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
r1_pete

posted on 7/5/16 at 09:33 PM Reply With Quote
Cheers, yes I think I'll give that a go, the coil wires pass by the tach so can quite easily tap into them.
View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
ashg

posted on 8/5/16 at 01:50 PM Reply With Quote
if the tach worked off the tach pin on the edis then it should work directly off the tach pin on the ms. did you actually build the tach circuit and check the output settings in the ms software?





Anything With Tits or Wheels Will cost you MONEY!!

Haynes Roadster (Finished)
Exocet (Finished & Sold)
New Project (Started)

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
r1_pete

posted on 8/5/16 at 04:08 PM Reply With Quote
I didn't build the MS2, its an extraefi unit, the docs say it may need a 12v supply and pull up resistor or relay coil.
View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
40inches

posted on 9/5/16 at 01:58 PM Reply With Quote
I contacted SPA (I have a KitDash) and Phil at Extra EFI, regarding wiring the Tacho.
SPA said to swop the wiring over so that the tacho earth is connected to the MS2 tacho wire. Phil said it will be OK, so I have done it this way.
Should add that I haven't started the engine yet

[Edited on 9-5-16 by 40inches]

View User's Profile View All Posts By User U2U Member

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [ 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.