Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: HELP!! ZZR 1200 Fuel pump problem
Jumpy Guy

posted on 2/10/10 at 10:29 PM Reply With Quote
HELP!! ZZR 1200 Fuel pump problem

Looks like either the fuel pump SS relay, or the pump itself is goosed

Story - car wont start, and after some investigation, the fuel pump isnt running

(external fuel pump just after the fuel tank in the boot)

So, I jerry rigged 12 VDC with the pump in situ, and it ran

I then metered the feed from the fuel pump relay, at the pump, and had less than a volt when i turn the ignition

Aha, i thought, the relay is goosed

But, just to confirm, i tried to run the pump again with the direct 12 V, and it now doesnt run

SO- my thoughts - the relay was/is goosed, and my first attempt to run the pump with the battery primed the system?

I have also discovered that the relay shouldnt feed the pump with a constant 12v feed; its wired to the bottom of a coil and looks to be proportional to the number of revs...

Anyone confirm my theories so far, or offer better advice?

cheers

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
l0rd

posted on 2/10/10 at 11:08 PM Reply With Quote
doesn't fuel pumps have a safety shut off pressure?
View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
matt_gsxr

posted on 3/10/10 at 09:17 AM Reply With Quote
I'd be surprised if you are right about the RPM relating to the fuel pump power.

Isn't that side of the coil always live (with the ignition on), and the other side switched. That would be more normal.


Is the pump making any noise?
I assume you have fuel in the tank.

Matt

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member   matt_gsxr 's Aim
Jumpy Guy

posted on 3/10/10 at 03:52 PM Reply With Quote
Yep, tank fuel of fuel, and the pump isnt making a noise

cabling to one side of the relay is from the ECU, the other is from the bottom of one of the coils....

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Jumpy Guy

posted on 3/10/10 at 03:52 PM Reply With Quote
Yep, tank fuel of fuel, and the pump isnt making a noise

cabling to one side of the relay is from the ECU, the other is from the bottom of one of the coils....

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
maccmike

posted on 12/8/12 at 09:26 PM Reply With Quote
did you find a solution?
View User's Profile View All Posts By User U2U Member

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [ 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.