Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: 2003 Rover 45 Kseries pinouts ?
drt

posted on 11/6/19 at 04:25 PM Reply With Quote
2003 Rover 45 Kseries pinouts ?

INTRO------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------

Dear all, currently building an atom with a 1.8 K series from a 2003 rover 45.
Using the 5AS, the MEMS3 and fobs from that rover

GOAL-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------

Getting it to run with the least faff... so the 5AS and MEMS just control the engine. Fan, fuel pump, starter relays I will have at my direct control.

PROBLEM----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------

The pinouts I am finding are different from the components I'm seeing, anyone with the correct ones ? Like 2 plug 5AS while the pinout is for one





With wire colours would be even better

CURRENT SET_UP------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ --

Currently I am directly powering the starter relais+pump

the 5AS is getting:

GREY plug: (colour - pin - what's it getting)
green/yellow - pin1 - + straight from battery (should be ign live)
Black - pin2 - - straight from battery (should be earth)
Black/White - pin9 - going to b/w from ECU (should be ECU feed)
pink - pin10 - left hanging (should be areal for key fob)
Black/green - pin23 - nothing
white/yellow - pin26 - +straight from battery (should be posi live)

WHITE plug:
pink/white and red/grey go to the RFID antenna at the ign barrel (no cuts, straight from factory loom)


the MEMS is getting:
first connector (pin 1-58) connected to factory engine loom
second connector pins (59-78) is weird cause I count 80 pins and the pin out talks about 78

only ones used are pin 59, 66, 73 directly to ground
pin 61 should be ign switch input, so I give it + from the battery
pin 72 is the black/white coming from 5AS

The engine loom has 3 more connections which I am not using at the moment:
the 'motor plug' for signals to the dash
the plug that normally goes to the breaker box (contains a lot of brown, not sure if I should wire it)
the big connector that normally goes to the breaker box which I think is the output of the alternator.

ACTIONS TAKEN------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -

So I have no spark, and I don't know if I have fuel being injected... exhaust doesnt smell so I don't think so
I have tried pressing the lock botton on the key fob 8 times while the 5AS is under current ( and then unlocking)
I have a rave for a Freelander, but I find it less than useful

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member   drt 's Aim
drt

posted on 11/6/19 at 09:20 PM Reply With Quote
This is my 5AS


View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member   drt 's Aim

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content © 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [© 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.