Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: 1.4 zetec problem.
Big Stu

posted on 31/10/10 at 10:25 PM Reply With Quote
1.4 zetec problem.

Alright guys.
Just had a mate ask me about a problem he is having with his puma. It cut out the other night and now won't run. It starts no problem but then stops after a few seconds. I have not had a chance to look at it but I was wondering if anyone had any tips. It's a 1998 1.4 zetec. Does this have obd port?
I was thinking that it might be a crank position sensor?
Any starting points would be great

Cheers

Stuart

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
Madinventions

posted on 31/10/10 at 11:55 PM Reply With Quote
Yes, these have an OBD port. It'll be somewhere near the pedals iirc?
Do you think it could be a fuel flow problem?
Ed.





Mojo build diary: http://www.madinventions.co.uk

Solo music project: Syrrenfor http://www.reverbnation.com/syrrenfor

View my band website:
http://www.shadowlight.org.uk

http://www.eastangliankitcars.co.uk/

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member   Madinventions 's Aim
Big Stu

posted on 1/11/10 at 04:32 PM Reply With Quote
Ok,

Connected my OBD key thing to it today and it had an error code for throttle position sensor out of range. With the foot off the throttle it was at 17% and full throttle was at 94%.

Does anyone know if it is worth trying to adjust these and how or should it just be replaced.

Starts no problem at all and can keep it running if you blip the throttle otherwise just cuts out.

Cheers

Stuart

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [ 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.