Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: Spartan 3 lite o2 issues
ibakes

posted on 6/7/24 at 06:25 PM Reply With Quote
Spartan 3 lite o2 issues

Hi all.
Me again (sorry)
My car is now fully road legal as of yesterday which is great.

However when I got back and plugged my laptop in to the ms3 the o2 sensor is just reading 16.7

The ms3 and sensor is just over 3 months old and purchased due to my old innovate being troublesome.

Status led showing everything is fine. Free air tests show 16.7 and the sensor gets warm.

Any ideas if I can clean the sensor with petrol? Or if anyone else has had similar issues?

The only thing I have not checked is the voltage as the cables run under the scuttle

Thanks

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
MikeR

posted on 8/7/24 at 08:06 AM Reply With Quote
Id start googling, lots of stories of cheaper widebands failing quickly.

I believe Diesel BMWs use widebands which you can get cheaply second hand and they're reliable.

(or i could have imagined this)

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
40inches

posted on 8/7/24 at 08:34 AM Reply With Quote
You can do a voltage check and calibration in Tuner Studio.
Instructions here: https://www.14point7.com/blogs/news/16539352-maximizing-accuracy-between-spartan-2-and-megasquirt

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
ibakes

posted on 8/7/24 at 08:43 AM Reply With Quote
Morning all and thank you

I have just had an email back an hour ago that they are going to send a replacement.

I will update the thread later on with the results but thank you all for taking the time to reply

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [ 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.